Identity Protection Support Menu

TotalAV Identitetsbeskyttelse

Tilmelding og tilmelding

Cyberkriminelle og hackere vil gå meget langt for at få adgang til dine data.. men hvordan og hvorfor gør de dette?

Hos TotalAV bekymrer vi os om at holde dig sikker online, jo mere du ved om, hvad truslerne er, jo bedre beskyttet vil du være, mens du bruger internettet. I denne artikel vil vi dække følgende

• Hvem er hackere?
  • Hvem retter hackere sig mod?
  • Hvad gør hackere med stjålne data?
  • Hvem er hackere?

Hackere i film og tv bliver normalt portrætteret som techie-introverte, der knækker koder for at få adgang til klassificerede data på en andens computer. Det er ikke helt en sand afspejling af en typisk hacker, der faktisk retter sig mod virksomheder, ikke enkeltpersoner. Hackere ønsker at få så mange personlige data fra så mange ofre som muligt og bruge disse data til økonomisk vinding selv, enten direkte eller ved at sælge dem.

Hvem målretter hackere sig mod?

Hackere og cyberkriminelle er ikke fokuseret på, hvis personlige oplysninger de kan få deres digitale hænder på – de vil bare have dem fra så mange mennesker som muligt. Dette er grunden til, at hackere målretter mod store virksomheder, der har hundredtusindvis af kunder. Hovedformålet er at opsøge et svagt led i sikkerhedskæden, cyberparallellen af en ulåst dør. Når hackeren finder det enkelte svage led, er de med - de vil tage så mange personlige identificerbare oplysninger som muligt.

Hvad gør hackere med stjålne data?

Når først en hacker har adgang til data, begynder de på den svære opgave enten at bruge dataene selv eller sælge dem via det mørke web. Effekter på bankkonti og onlinekonti er måske ikke umiddelbart synlige, men de kan være alvorlige. Mærkelige, små, ikke-genkendte transaktioner kan være tegn på, at kreditkortoplysninger er blevet kompromitteret. Det er muligt, at en cyberkriminel tester vandet.

Uanset om det er et kreditkortnummer, cpr-nummer eller en PIN-kode, kan disse kompromitterede data føre til identitetstyveri eller økonomisk tab. Derfor er det vigtigt ikke at undervurdere brud på e-mailadresser og adgangskoder. Ofte er adgang til en e-mail-konto indgangen til et væld af andre konti - enten ved at anmode om nulstilling af adgangskode eller brug af den samme adgangskode på tværs af flere websteder og tjenester. Dine data er værdifulde for hackere og cyberkriminelle.

En liste over e-mailadresser er en værdifuld dataliste for en cyberkriminel. Når de har en legitim e-mail-konto, kan de trykke på populære websteder og prøve at logge ind med den e-mailadresse og en fælles adgangskode. Som du måske ved, bruger mange brugere stadig svage adgangskoder. Denne type angreb bruger 'scripts' til at prøve tusindvis af adgangskoder hvert sekund for at få adgang.

Én adgangskode kan nogle gange få adgang til mange konti. Mange webbrugere genbruger de samme adgangskoder, og cyberkriminelle ved dette. En anden adgangskode skal bruges til hver eneste onlinekonto.

Nogle mennesker siger, at de ikke har noget at stjæle og derfor ikke er et cyberkriminelt mål - tænk igen, hvis det er dig. Cyberkriminelle kan stadig åbne nye konti eller ansøge om lån i en andens navn. Selvom den kriminelle får afslag, kan det i sidste ende have en negativ indvirkning på brugerens kreditvurdering. Sammenfattende er identitetstyveri et stort problem, og det er meget vigtigt at forblive sikker online.