Aktiverar tvåfaktorsautentisering

Tvåstegsverifiering är ett extra skyddslager som ger stark säkerhet för ditt Total Password-konto och gör det svårare för angripare att få åtkomst genom att kräva ett andra steg av autentisering när du loggar in. Förutom ditt lösenord kan du Du behöver också en kod som genereras av en av de listade programmen på din andra enhet.

Smartphone-verifiering

Vi rekommenderar starkt att du aktiverar tvåfaktorsautentisering (eller 2FA) för dina lösenord som lagras i Total Password. Från och med det ögonblicket kommer du att behöva ha din smartphone för att logga in – vilket innebär att ingen annan kan komma åt dina lösenord bara genom att gissa eller brute-force ditt huvudlösenord.

Vad är tvåfaktorsautentisering?

Föreställ dig att ditt onlinekonto är ett hus. Den första nyckeln till ditt hus är ditt lösenord. Men vad händer om någon smyg får tag i den nyckeln? Det är där tvåfaktorsverifiering (2FV) kommer in. Det lägger till ett extra lås, så även om någon har ditt lösenord kan de fortfarande inte komma in utan ytterligare information.

Hur fungerar det?

Tvåfaktorsverifiering innebär att efter att du har angett ditt lösenord kommer du att bli ombedd att ange ytterligare en information. Det här skulle kunna vara:

• En kod som skickas till din telefon via sms eller en app
  • En fingeravtrycksskanning
  • En ansiktsskanning
  • Så det är som att ha två lås på din dörr – ditt lösenord är det första låset och det andra låset är koden eller den biometriska skanningen.

Varför är det så viktigt?

Se det som ett extra lager av skydd. Om någon på något sätt får ditt lösenord (kanske genom att hacka eller gissa) kan de fortfarande inte komma åt ditt konto utan det andra steget. Det är som att ha ett backup-säkerhetssystem som håller skurkarna utanför.

Snabba fördelar:

• Förbättrad säkerhet: Gör det mycket svårare för obehöriga att komma åt dina konton.
  • Sinnsro: Du kan känna dig säkrare genom att veta att din personliga information är bättre skyddad.
  • Lätt att använda: Det kan låta komplicerat, men det är vanligtvis så enkelt som att få ett sms eller att skanna ditt fingeravtryck.

• Tvåfaktorsverifiering är som att ha två nycklar till dina onlinekonton. Även om någon får tag i en behöver de den andra nyckeln för att komma in. Det är ett enkelt och effektivt sätt att hålla dina konton säkra.

Så varför inte ge det ett försök och låsa ditt digitala liv lite säkrare? Ditt framtida jag kommer att tacka dig!