Total Adblock technische productondersteuning

Advertenties, pop-ups en meldingen

In het huidige digitale tijdperk is het internet gevuld met verschillende vormen van reclame die soms opdringerig en verstorend kunnen zijn voor onze online-ervaring. Hiervan zijn advertenties op de pagina, pop-ups en pushmeldingen enkele van de meest voorkomende, en deze kunnen gebruikers vaak gefrustreerd achterlaten. Dit artikel is bedoeld om u inzicht te geven in de belangrijkste verschillen tussen deze advertentietypen en geeft tips over hoe u deze kunt blokkeren voor zowel uw desktop als mobiele apparaten.

Pushmeldingen stoppen

Pushmeldingen zijn een relatief nieuwere vorm van adverteren en worden vaak geassocieerd met mobiele apparaten, maar kunnen ook op desktops verschijnen. Dit zijn berichten die rechtstreeks vanaf websites of applicaties naar het besturingssysteem van uw apparaat worden verzonden.

Als u Google Chrome als uw hoofdwebbrowser gebruikt, kunt u dit op een eenvoudige manier voorkomen.

• Open Chrome
  • Tik rechtsboven op de drie stippen
  • Selecteer 'Instellingen' in het menu
  • Tik op 'Site-instellingen' in het menu
  • Tik op 'Meldingen'
  • Als u op een website tikt, wordt een schakelaar weergegeven waarmee u meldingen kunt uitschakelen
  • Doe dit voor elke gewenste website of schakel de meldingen voor alle websites uit door de algemene instelling uit te schakelen.

Volg de onderstaande stappen om meldingen in Google Chrome op uw bureaublad te blokkeren:

• Klik op de menuknop

• Klik op Instellingen

• Klik op Privacy en beveiliging

• Klik op Site-instellingen

• Klik op Meldingen

• Schakel Niet toestaan dat sites meldingen verzenden

Advertenties stoppen

On-page advertenties, ook wel display-advertenties genoemd, zijn advertenties die tijdens het browsen rechtstreeks op een webpagina verschijnen. Deze kunnen de vorm aannemen van banneradvertenties, zijbalkadvertenties of inline-advertenties die in de inhoud zijn geïntegreerd.

Gelukkig kunt u deze advertenties uit uw browse-ervaring verwijderen door onze Total Adblock-service te gebruiken. Download eenvoudig onze webextensie of app. Voor meer informatie of om aan de slag te gaan, bekijk onze download en installeer de handleiding hier.

Pop-ups stoppen

Pop-ups zijn een soort advertentie die in een apart venster of overlay verschijnt bovenop de webpagina die u bekijkt. Ze kunnen worden geactiveerd door verschillende acties, zoals het klikken op een link of wanneer u voor het eerst een website bezoekt.

Gelukkig kunt u voorkomen dat dit opnieuw gebeurt in uw browserervaring door onze Total Adblock-service te gebruiken. Download eenvoudig onze webextensie of app. Voor meer informatie of om aan de slag te gaan, bekijk onze download en installeer de handleiding hier.