Annonser, popup-vinduer og varsler

I dagens digitale tidsalder er internett fylt med ulike former for annonsering som noen ganger kan være påtrengende og forstyrrende for vår nettopplevelse. Blant disse er annonser på siden, popup-vinduer og push-varsler noen av de vanligste, og de kan ofte gjøre brukerne frustrerte. Denne artikkelen tar sikte på å hjelpe deg med å forstå de viktigste forskjellene mellom disse annonsetypene og gir tips om hvordan du blokkerer dem for både stasjonære og mobile enheter.

Stoppe push-varsler

Push-varsler er en relativt nyere form for annonsering og er ofte knyttet til mobile enheter, men kan også vises på skrivebordet. Dette er meldinger som sendes til enhetens operativsystem rett fra nettsteder eller apper.

Hvis du bruker Google Chrome som hovednettleser, er det en enkel måte å stoppe dette fra å skje.

• Åpne Chrome
  • Trykk på de tre prikkene øverst til høyre
  • Velg 'Innstillinger' i menyen
  • Trykk på "Site Settings" i menyen
  • Trykk på «Varsler»
  • Når du trykker på et nettsted, vises en bryter for å slå av varsler
  • Gjør dette for hvert ønsket nettsted, eller slå av varsler for alle nettsteder ved å slå av den globale innstillingen.

Følg trinnene nedenfor for å blokkere varsler på Google Chrome på skrivebordet ditt:

• Klikk på menyknappen

• Klikk på Innstillinger

• Klikk på Personvern og sikkerhet

• Klikk på Nettstedinnstillinger

• Klikk på Varsler

• Slå på Ikke tillat nettsteder å sende varsler

Stoppe annonser

On-side-annonser, også kjent som display-annonser, er annonser som vises direkte på en nettside mens du surfer. Disse kan ha form av bannerannonser, sidefeltannonser eller innebygde annonser som er integrert i innholdet.

Heldigvis kan du fjerne disse annonsene fra nettleseropplevelsen din ved å bruke vår Total Adblock-tjeneste. Bare last ned vår nettutvidelse eller app. For mer informasjon eller for å komme i gang, sjekk ut vår Last ned og installer guide her.

Stopper popup-vinduer

Popup-vinduer er en type annonse som vises i et eget vindu eller overlegg på toppen av nettsiden du ser på. De kan utløses av ulike handlinger, for eksempel å klikke på en lenke eller når du først besøker et nettsted.

Heldigvis kan du stoppe dette fra å skje i nettleseropplevelsen din igjen ved å bruke vår Total Adblock-tjeneste. Bare last ned vår nettutvidelse eller app. For mer informasjon eller for å komme i gang, sjekk ut vår Last ned og installer guide her.