Total WebShield Instellingen

Darkweb-bewaking

Wanneer u op internet surft, zullen veel sites u vragen om accounts aan te maken of u te abonneren op hun nieuwsbrieven. Terwijl online sites deze gegevens beschermen, zullen hackers en oplichters hun best doen om hun databases te hacken om toegang te krijgen tot uw gevoelige gegevens.

Wanneer online accountwachtwoorden worden vrijgegeven, proberen cybercriminelen deze wachtwoorden op andere websites te gebruiken. Als ze toegang krijgen, weten ze dat het slachtoffer waarschijnlijk hetzelfde wachtwoord op meerdere websites zal gebruiken, waardoor ze een gemakkelijk doelwit zijn voor identiteitsdiefstal.

In het jaar 2020 werden meer dan 37 miljard records blootgelegd. Een stijging van ruim 141% ten opzichte van 2019.

Bij Total WebShield hebben we onze Dark Web Monitoring-functie gemaakt. Dit is een functie waarmee u kunt opzoeken of uw e-mailadres is gelekt, van welke website het is gelekt en welke informatie is gelekt.

In dit artikel leert u het volgende:

• Darkweb-monitoring gebruiken op Total WebShield
  • Hoe u meldingen kunt ontvangen als uw e-mailadres is gelekt
  • Wat te doen als mijn e-mail is geschonden

• Hoe Dark Web Monitoring te gebruiken op Total WebShield

• Open de extensie Total WebShield
  • Klik op Darkweb-bewaking
  • Voer uw e-mailadres in
  • Klik op Nu controleren
  • Hierna kunt u zien:

• Vanaf welke site uw gegevens zijn gelekt

• De datum van de inbreuk

• De gecompromitteerde gegevens

• Een korte beschrijving van de inbreuk

Hoe u meldingen kunt ontvangen als uw e-mailadres is gelekt

• Open de extensie Total WebShield
  • Klik op Darkweb-bewaking
  • Voer uw e-mailadres in
  • Klik op E-mailaccount controleren
  • Wat te doen als mijn e-mail is geschonden

Als u heeft gezien dat uw account is geschonden, moet u het volgende doen:

• Wijzig websitewachtwoorden
  • Als je het wachtwoord van een website niet hebt gewijzigd sinds de inbreuk plaatsvond, doe het dan nu. Maak het uniek en anders dan alle andere wachtwoorden die u gebruikt.

TIP: TotalAV Password Vault maakt het omgaan met unieke wachtwoorden een fluitje van een cent Bekijk Password Vault
  • Wijzig hergebruikte wachtwoorden
  • Als een inbreuk een wachtwoord blootlegt en dat wachtwoord wordt hergebruikt voor meerdere aanmeldingen, kunnen hackers het gebruiken om toegang te krijgen tot andere online accounts waarvan u de eigenaar bent.