Støtte for skadelig programvare

Hvordan hackere fungerer

Hackerne i filmer og TV-serier blir vanligvis fremstilt som techie-introverte, som knekker koder for å få tilgang til klassifisert data på noens datamaskin. Ikke helt en sann refleksjon av en typisk datainnbruddshacker som retter seg mot selskaper, ikke enkeltpersoner. Hackere ønsker å få så mye personlig data fra så mange ofre som mulig – med disse dataene kan de bruke dem til økonomisk vinning selv, eller selge dem videre. Vanligvis begynner alt med å få et enkelt passord.

En hacker, eller nettkriminell, er ikke fokusert på hvem sin personlige informasjon de kan få sine digitale hender på. De vil bare ha det fra så mange mennesker som mulig. Derfor retter hackere seg mot store bedrifter som har hundretusenvis av kunder. Nettkriminelles hovedmål er å finne et svakt ledd i sikkerhetskjeden, i hovedsak cyberparallellen til en ulåst dør. Når hackeren finner den eneste svake lenken, er de inne - de tar så mye personlig identifiserbar informasjon som mulig.

En hacker begynner så den vanskelige oppgaven med å enten bruke dataene selv eller selge dem videre via det mørke nettet. Effekter på bankkontoer og nettkontoer er kanskje ikke umiddelbart synlige, men de kan være alvorlige. Merkelige, små, ukjente transaksjoner kan være tegn på kredittkortopplysninger har blitt kompromittert og potensielt en - tester vannet.

Enten det er et kredittkortnummer, personnummer eller PIN-nummer, kan disse dataene som blir kompromittert føre til identitetstyveri eller økonomisk tap. Det er viktig å ikke undervurdere brudd på e-postadresser og passord, ofte er tilgang til en e-postkonto inngangsporten til en rekke andre kontoer - enten ved å be om tilbakestilling av passord eller bruk av det samme passordet på tvers av flere nettsteder og tjenester. Data er verdifulle for hackere og nettkriminelle, uansett hva slags type det er.

Selv bare en liste over e-postadresser er en verdifull dataliste for en -. Nå vet de, en legitim e-postkonto, de kan treffe et populært nettsted og prøve å logge på med den e-postadressen og et vanlig passord, det er overraskende hvor mange brukere som fortsatt bruker svake passord. Denne typen angrep er kjent som brute-forcing, og skript kan kjøres for å prøve tusenvis av passord hvert sekund for å få tilgang. Her er våre beste passordtips:

• Bytte ut en bokstav for et symbol (dvs. 5ymb0|) er ikke godt nok, hackere kan dette gamle trikset og lærer skriptene deres hvilke bokstaver som kan byttes ut, og hvilke tegn de skal prøve på plass.

• Å legge til et passordord med et tall er heller ikke spesielt sterkt, igjen, skriptene hackere kjører forsøk tusenvis av passord i sekundet og kan enkelt programmeres til å prøve sifre på slutten av svake passord.

• Utrolig nok stoler mange brukere FORTSATT på "passord" og "123456", aldri bruk disse.

• Favorittsportstjernenavn, musikkikoner og filmsitater er heller ikke et klokt valg. Hackere bygger igjen brute force-skript for å skrape internett etter hyppige fraser og populære navn.

• Enkeltord fra ordboken bør unngås. Hold deg til fraser eller setninger i passord.

• Unngå mønstre, enten numeriske eller linjer med taster på tastaturer (dvs. 123abc eller qwerty)

Som nevnt ovenfor, kan ett passord noen ganger få tilgang til mange kontoer. Dessverre gjenbruker nettbrukere de samme passordene, og nettkriminelle vet dette. Et annet passord bør brukes for hver eneste nettkonto. Å bruke en passordbehandler som TotalAV gjør dette enkelt, hver gang du oppretter en ny konto, foreslår passordbehandleren et tilfeldig, sikkert passord og skriver det inn automatisk hver gang du logger på.

Noen sier at de ikke har noe å stjele og derfor ikke er et mål, tenk om igjen hvis dette er deg. Identifiser tyveri er et stort problem, nettkriminelle kan fortsatt åpne nye kontoer eller søke om lån i andres navn, selv om det blir avslått, kan det til slutt påvirke brukerens kredittverdighet negativt. Til slutt, på det notatet, kunne nettkriminelle finne måter å få tilgang til venner og familie når tilgang til en e-postkonto er oppnådd. Det er svært viktig å holde seg sikker på nettet, og som diskutert begynner det med sterke passord.