Hvordan hackere fungerer

Hackerne i film og tv-shows bliver normalt portrætteret som techie-introverte, der knækker koder for at få adgang til klassificerede data på en andens computer. Ikke helt en sand afspejling af en typisk databrudshacker, der retter sig mod virksomheder, ikke enkeltpersoner. Hackere ønsker at få så mange personlige data fra så mange ofre som muligt – med disse data kan de selv bruge dem til økonomisk vinding, eller sælge dem videre. Typisk begynder det hele med at få en enkelt adgangskode.

En hacker, eller cyberkriminel, er ikke fokuseret på, hvis personlige oplysninger de kan få deres digitale hænder på. De vil bare have det fra så mange mennesker som muligt. Derfor er hackere målrettet mod store virksomheder, der har hundredtusindvis af kunder. Cyberkriminelles hovedformål er at opsøge et svagt led i sikkerhedskæden, i det væsentlige cyberparallellen af en ulåst dør. Når hackeren finder det enkelte svage led, er de med - de tager så mange personlige identificerbare oplysninger som muligt.

En hacker påbegynder derefter den svære opgave enten at bruge dataene selv eller sælge dem videre via det mørke web. Effekter på bankkonti og onlinekonti er måske ikke umiddelbart synlige, men de kan være alvorlige. Mærkelige, små, ikke-genkendte transaktioner kan være tegn på, at kreditkortoplysninger er blevet kompromitteret og potentielt en - tester vandet.

Uanset om det er et kreditkortnummer, et cpr-id eller en PIN-kode, kan disse data, der kompromitteres, føre til identitetstyveri eller økonomisk tab. Det er også vigtigt ikke at undervurdere brud på e-mailadresser og adgangskoder, ofte er adgang til en e-mail-konto gatewayen til en lang række andre konti - enten ved at anmode om nulstilling af adgangskode eller brug af den samme adgangskode på tværs af flere websteder og tjenester. Data er værdifuldt for hackere og cyberkriminelle, uanset hvilken slags.

Selv blot en liste over e-mailadresser er en værdifuld dataliste for en -. Nu ved de, at en legitim e-mail-konto, de kan ramme et populært websted og prøve at logge på ved hjælp af den e-mail-adresse og en fælles adgangskode, det er overraskende, hvor mange brugere der stadig bruger svage adgangskoder. Denne type angreb er kendt som brute-forcing, og scripts kan køres for at prøve tusindvis af adgangskoder hvert sekund for at få adgang. Her er vores bedste adgangskodetips:

• Udskiftning af et bogstav for et symbol (dvs. 5ymb0|) er ikke godt nok, hackere kender dette gamle trick og lærer deres scripts, hvilke bogstaver der kan skiftes ud, og hvilke tegn de skal prøve på plads.

• At tilføje et kodeordsord med et tal er heller ikke specielt stærkt, igen, scripts, hackere kører forsøg på tusindvis af adgangskoder i sekundet og kan nemt programmeres til at forsøge cifre i slutningen af svage adgangskoder.

• Utroligt nok stoler et antal brugere STADIG på 'adgangskode' og '123456', brug aldrig disse.

• Yndlingssportsstjernenavne, musikikoner og filmcitater er heller ikke et klogt valg. Hackere bygger igen brute force scripts for at skrabe internettet for hyppige sætninger og populære navne.

• Enkeltord fra ordbogen bør undgås. Hold dig til sætninger eller sætninger i adgangskoder.

• Undgå mønstre, uanset om de er numeriske eller linjer med taster på tastaturer (dvs. 123abc eller qwerty)

Som nævnt ovenfor kan én adgangskode nogle gange få adgang til mange konti. Desværre genbruger webbrugere de samme adgangskoder, og cyberkriminelle ved dette. En anden adgangskode skal bruges til hver eneste onlinekonto. Brug af en adgangskodeadministrator såsom TotalAV's gør dette nemt, hver gang du opretter en ny konto, foreslår adgangskodeadministratoren en tilfældig, sikker adgangskode og indtaster den automatisk, hver gang du logger ind.

Nogle mennesker siger, at de ikke har noget at stjæle og derfor ikke er et mål, tænk igen, hvis det er dig. Identificer tyveri er et stort problem, cyberkriminelle kan stadig åbne nye konti eller ansøge om lån i en andens navn, selvom det bliver afvist, kan det i sidste ende have en negativ indvirkning på brugerens kreditvurdering. Endelig kunne cyberkriminelle finde måder at få adgang til venner og familie, når der er opnået adgang til en e-mail-konto. Det er meget vigtigt at forblive sikker online, og som nævnt begynder det med stærke adgangskoder.