Automatische scans plannen op Total Cleaner

Door regelmatig onderhoud uit te voeren op uw pc met Total Cleaner kunt u uw computer schoon, snel en foutvrij laten werken. Om u hierbij te helpen is de functie ActiveCare. Dit artikel behandelt alles wat u moet weten om het meeste uit ActiveCare te halen.

• Wat is ActiveCare?
  • Hoe krijg ik toegang tot ActiveCare?
  • ActiveCare-planning

• Wat is ActiveCare

ActiveCare van Total Cleaner analyseert uw systeem en voert op regelmatige tijdstippen algemene systeemopruimings- en onderhoudstools uit, zoals het vinden en verwijderen van ongewenste bestanden, het opschonen van het systeemregister, het verwijderen van internetrommel, het verwijderen van spyware en het defragmenteren van uw harde schijf schijven.

ActiveCare werkt door de belangrijkste indicatoren van de pc-prestaties te monitoren en vervolgens automatisch de reparaties uit te voeren die uw computer nodig heeft, terwijl hij stil op de achtergrond werkt (alleen wanneer uw pc aanstaat maar niet in gebruik is) en alleen acties verwerkt wanneer deze nodig zijn. Als u tijdens de ActiveCare-verwerking terugkeert naar uw computer, kunt u het proces annuleren of laten doorgaan.

Hoe u toegang krijgt tot ActiveCare

ActiveCare is toegankelijk door het ActiveCare-menu-item te selecteren dat op een klok lijkt en geeft u volledige controle over welke geautomatiseerde taken worden uitgevoerd. Klik op de schakelknop naast een taak om de automatische reparatie in of uit te schakelen.

Vanuit dit deelvenster kunnen de volgende taken worden geautomatiseerd:

On-demand boost

Indien ingeschakeld, worden achtergrondservices die systeembronnen gebruiken tijdelijk uitgeschakeld. Door onnodige items uit te schakelen, kan de computer meer bronnen gebruiken voor gespecialiseerd gebruik, zoals het spelen van een pc-game, het streamen van videobestanden en meer.

Registerproblemen opschonen en repareren

Het verwijderen van verouderde en ongeldige referenties verbetert de algehele pc-efficiëntie en stabiliteit.

Elimineer onnodige of gevaarlijke opstartprogramma's

Deze instelling helpt bij het vinden van niet-kritieke toepassingen die worden gestart wanneer uw pc wordt gestart, waardoor de opstarttijd en de algehele systeemsnelheid worden vertraagd. ActiveCare houdt automatisch een lopende lijst van dergelijke programma's bij en presenteert deze ter beoordeling wanneer u een systeemanalyse uitvoert.

Systeemschijf defragmenteren Het regelmatig defragmenteren van harde schijven consolideert verspreide bestandsfragmenten voor snellere programmastarts en bestandstoegang, evenals verbeterde algehele systeemsnelheid en stabiliteit.

Verwijder ongewenste internetbestanden, privé-browsinggegevens en meer

Door regelmatig de browsercache, cookies en andere soorten verzamelde internetrommel op te ruimen, wordt ruimte op de harde schijf vrijgemaakt, wordt uw systeem sneller en blijft uw privacy behouden. Klik op de pijl-omlaag rechts van de schakelknop om op maat te selecteren welke soorten internetrommel regelmatig worden opgeruimd.

Verwijder ongewenste Windows-bestanden, kapotte snelkoppelingen en meer

Bij regelmatig pc-gebruik hopen tijdelijke bestanden en ander onnodig afval zich op. Het wordt aanbevolen om buitensporige hoeveelheden systeemrommel te verwijderen om schijfruimte vrij te maken en de algehele verwerking te versnellen. Klik op de pijl-omlaag rechts van de schakelknop om op maat te selecteren welke bestandstypen regelmatig door ActiveCare worden opgeschoond.

ActiveCare-planning

Om de frequentie op te geven waarop de automatische analyse en reparatie moet worden uitgevoerd, selecteert u Instellingen tandwiel linksonder in Total Cleaner, of klikt u op het (?) Help-menu en selecteert u Instellingen, en selecteert u vervolgens het ActiveCare-gebied om een planning op te geven frequentie. De minimale frequentieplanning is Nooit en de maximale frequentie is maandelijks.