Så här schemalägger du automatiska genomsökningar på Total Cleaner

Att utföra regelbundet underhåll på din dator med Total Cleaner är en lång väg mot att hålla din dator ren, snabb och felfri. För att hjälpa dig att göra detta är funktionen ActiveCare. Den här artikeln kommer att täcka allt du behöver veta för att få ut det mesta av ActiveCare.

• Vad är ActiveCare?
  • Hur får man tillgång till ActiveCare?
  • ActiveCare-schemaläggning

• Vad är ActiveCare

Total Cleaner:s ActiveCare analyserar ditt system och kör vanliga systemrensnings- och underhållsverktyg med regelbundna intervall, som att hitta och ta bort skräpfiler, rensa systemregistret, ta bort Internet-röran, bli av med spionprogram och defragmentera din hårddisk. driver.

ActiveCare fungerar genom att övervaka nyckelindikatorer för PC-prestanda och sedan automatiskt köra de reparationer som din dator behöver, arbeta tyst i bakgrunden – bara när din PC är på men inte används – och den bearbetar bara åtgärder när de behövs. Om du återvänder till din dator under ActiveCare-bearbetningen kan du antingen avbryta processen eller låta den fortsätta.

Så här får du tillgång till ActiveCare

ActiveCare är tillgänglig genom att välja menyalternativet ActiveCare som liknar en klocka och ger dig fullständig kontroll över vilka automatiska uppgifter som körs. Klicka på växlingsknappen bredvid en uppgift för att aktivera eller inaktivera den automatiska reparationen.

Följande uppgifter kan automatiseras från den här rutan:

On-Demand Boost

När det är aktiverat stänger du tillfälligt av bakgrundstjänster som använder systemresurser. Genom att stänga av onödiga föremål kan datorn ha fler resurser att använda för specialanvändning som att spela ett PC-spel, strömma videofiler och mer.

Rensa ut och reparera registerproblem

Att ta bort föråldrade och ogiltiga referenser förbättrar den totala PC-effektiviteten och stabiliteten.

Eliminera onödiga eller farliga startprogram

Den här inställningen hjälper till att hitta icke-kritiska applikationer som startas när din dator startas, vilket saktar ner starttiden och den totala systemhastigheten. ActiveCare upprätthåller automatiskt en lista över sådana program och presenterar dem för din granskning när du kör en systemanalys.

Defragmentera systemenheten Defragmentering av hårddiskar konsoliderar regelbundet spridda filfragment för snabbare programstarter och filåtkomst, samt förbättrad övergripande systemhastighet och stabilitet.

Ta bort skräpfiler på internet, privat webbläsardata och mer

Att regelbundet rensa webbläsarens cache, cookies och andra typer av ackumulerat internetskräp kommer att återta hårddiskutrymme, påskynda ditt system och hjälpa till att upprätthålla din integritet. Klicka på nedåtpilen till höger om växlingsknappen för att anpassa och välja vilka typer av internetskräp som ska rensas ut regelbundet.

Ta bort skräpfiler från Windows, trasiga genvägar och mer

Med vanlig PC-användning samlas temporära filer och annat onödigt skräp. Det rekommenderas att alltför stora mängder systemröra raderas för att återta diskutrymme och påskynda bearbetningen. Klicka på nedåtpilen till höger om växlingsknappen för att anpassa och välja vilka filtyper som regelbundet rensas ut av ActiveCare.

ActiveCare-schemaläggning

För att ange hur ofta den automatiska analysen och reparationen ska köras, välj Inställningar kugghjul längst ner till vänster på Total Cleaner, eller klicka på (?) Hjälp-menyn och välj Inställningar, och välj sedan ActiveCare-området för att ange en schemaläggning frekvens. Den lägsta frekvensschemaläggningen är Aldrig och den högsta är månadsvis.