Ta bort virus i skanningar

När TotalAV upptäcker ett virus, kommer det omedelbart att flyttas till karantänmappen. Detta kommer att isolera filen där viruset är lagrat och det kommer inte att kunna spridas eller fortsätta att infektera din dator.

Vi rekommenderar inte att alltid radera en fil som har upptäckts som ett virus. Filen som har upptäckts kan vara en viktig personlig fil. Oroa dig inte. Om en infekterad fil är i karantän kan den inte orsaka mer skada på din dator.

Hur tar jag bort en infekterad fil?

Om du är 100% säker på att filen som har infekterats inte är en viktig fil för din PC eller en personlig fil, kan du ta bort filen.

För att göra det, följ dessa instruktioner:

• Klicka på TotalAV-logotypen
  • Klicka på Karantän
  • Välj filen som du vill radera
  • Klicka på Ta bort markerade
  • Du har nu helt tagit bort filen från din PC.

Detta kommer att ta bort filen permanent från din dator.

Hur återställer jag en fil som är i karantän?

Om du är säker på att en fil som finns i karantänmappen är säker och virusfri, har du möjlighet att återställa filen till sin ursprungliga plats. Detta är vad vi kallar ett falskt positivt.

Följ dessa instruktioner för att återställa en fil som är i karantän:

• Klicka på TotalAV-logotypen
  • Klicka på Karantän
  • Välj filen som du vill återställa
  • Klicka på Återställ valda
  • Återställ bara en fil i karantän om du är 100 % säker på att filen inte är infekterad.

Hur tar jag bort en infekterad fil?

Om du är 100% säker på att filen som har infekterats inte är en viktig fil för din PC eller en personlig fil, kan du ta bort filen.

För att göra det, följ dessa instruktioner:

• Klicka på Karantän
  • Välj filen som du vill radera
  • Klicka på Rensa valda
  • Du har nu helt tagit bort filen från din Mac-dator.

Detta kommer att ta bort filen permanent från din dator.

Hur återställer jag en fil som är i karantän?

Om du är säker på att en fil som finns i karantänmappen är säker och virusfri, har du möjlighet att återställa filen till sin ursprungliga plats. Detta är vad vi kallar ett falskt positivt.

Om en fil felaktigt har upptäckts som ett virus, skicka den till oss. Mer information

Följ dessa instruktioner för att återställa en fil som är i karantän:

• Klicka på Karantän
  • Välj filen som du vill återställa
  • Klicka på Återställ valda
  • Återställ bara en fil i karantän om du är 100 % säker på att filen inte är infekterad.