Så här fixar du webbläsarinställningar som ändrats av skadlig programvara

Du kanske har märkt att din webbläsares hemsida, sökfält eller mer kan ha ändrats.

Det kan finnas ett par anledningar till detta. Det kan vara att viss skadlig programvara har ändrat din webbläsares inställningar, eller så kan det vara så att du av misstag har gått med på att ändra dina inställningar när du installerar en applikation.

Om detta hände dig, oroa dig inte, vi guidar dig genom hur du får tillbaka dina föredragna inställningar.

• Hur ändrar jag tillbaka min sökmotor
  • Hur ändrar jag tillbaka min startsida?

• Hur ändrar jag tillbaka min sökmotor?

Om din standardsökmotor har ändrats, följ dessa instruktioner för att ändra tillbaka dem.

• Öppna Chrome

• Klistra in chrome://settings/searchEngines i sökfältet

• Klicka på {notrans- 4}tre punkter bredvid sökmotorn** du som standard

• Klicka på Gör som standard

• Öppna Firefox

• Klistra in about:preferences#search i sökfältet

• Klicka på rullgardinsmenyn under Standardsökmotor

• Välj sökmotorn{notrans- 11} att du vill göra standard**

• Öppna Edge

• Klistra in edge://settings/search i sökfältet

• Klicka på {notrans- 4}rullgardinsmeny**

• Välj den sökmotor som du vill göra som standard

Hur ändrar jag tillbaka min startsida?

Om din standardsökmotor har ändrats, följ dessa instruktioner för att ändra tillbaka dem.

• Klistra in chrome://settings/appearance i adressfältet

• Klistra in URL du vill ändra din {notrans-4 }hemsida** till

• Klistra in about:preferences#home i adressfältet

• Klicka på Anpassade webbadresser

• Klistra in {notrans-4 }URL du vill ändra din hemsida** till

• Klistra in edge://settings/startHomeNTP i adressfältet

• Klistra in den URL du vill ändra din {notrans-4 }hemsida** till