iPhone kalendervirus?

Har du sett aviseringar som dessa på din iPhone eller iPad?

I den här artikeln hittar du:

• Vilka är dessa meddelanden?
  • Varför skapas dessa meddelanden?
  • Hur tar jag bort dessa meddelanden?

• Vilka är dessa meddelanden?

Tack och lov är detta bara kalenderaviseringar och din enhet har inget virus. Vid något tillfälle, medan du surfar på webben, kan du eller en annan användare av den här enheten av misstag ha prenumererat på en falsk kalender.

Varför skapas dessa meddelanden?

Scareware och adware-tillverkare skapar dessa meddelanden i din kalender för att lura dig att tro att din enhet har ett virus. Dessa meddelanden är en del av skadliga reklamkampanjer som länkar dig till officiellt utseende iPhone-webbplatser som försöker skrämma dig till att ladda ner och prenumerera på deras värdelösa appar och tjänster.

Hur tar jag bort dessa meddelanden?

Om du får sådana här meddelanden behöver du bara ta bort kalenderprenumerationen. Följ dessa steg för att göra det:

• Öppna Kalender-appen
  • Längst ned på skärmen trycker du på Kalendrar
  • Leta efter en kalender som du inte känner igen
  • Tryck på knappen Mer info bredvid den kalendern, scrolla sedan ned och tryck på Ta bort kalender
  • När du har slutfört dessa steg bör du inte längre få dessa meddelanden.