iPhone-agendavirus?

Heb je dergelijke meldingen op je iPhone of iPad gezien?

In dit artikel vind je:

• Wat zijn deze meldingen?
  • Waarom worden deze meldingen gemaakt?
  • Hoe verwijder ik deze meldingen?

• Wat zijn deze meldingen?

Gelukkig zijn dit slechts agendameldingen en heeft je apparaat geen virus. Op een bepaald moment, tijdens het surfen op het web, heeft u of een andere gebruiker van dit apparaat zich mogelijk per ongeluk geabonneerd op een valse kalender.

Waarom worden deze meldingen gemaakt?

Producenten van scareware en adware maken deze meldingen in uw agenda om u te laten denken dat uw apparaat een virus heeft. Deze meldingen maken deel uit van kwaadaardige reclamecampagnes die u linken naar officieel ogende iPhone-websites die proberen u bang te maken om hun nutteloze apps en services te downloaden en u erop te abonneren.

Hoe verwijder ik deze meldingen?

Als u dergelijke meldingen ontvangt, hoeft u alleen het kalenderabonnement te verwijderen. Volg hiervoor deze stappen:

• Open de Agenda-app
  • Tik onderaan het scherm op Agenda's
  • Zoek naar een agenda die u niet herkent
  • Tik op de knop Meer informatie naast die agenda, scrol omlaag en tik op Agenda verwijderen
  • Nadat u deze stappen heeft voltooid, zou u deze meldingen niet meer moeten ontvangen.