Verdachte bestanden indienen

Bij TotalAV zijn we er trots op dat we de meest actuele databases van virussen en gevaarlijke websites bijhouden.

Als je de TotalAV-community wilt helpen beschermd te blijven, kun je bevindingen of fout-positieven voor analyse aan ons voorleggen. TotalAV helpen onze klanten de beste bescherming te bieden.

In dit artikel vind je:

• Hoe dien ik een kwaadaardig bestand of een fout-positief bestand in?
  • Hoe dien ik een kwaadwillende website of een fout-positieve website in?
  • Hoe dien ik een kwaadaardig bestand of een fout-positief bestand in?

Als je een kwaadaardig bestand hebt gevonden dat niet wordt gedetecteerd door TotalAV, of een veilig bestand dat wordt gedetecteerd door TotalAV (False Positive), volg je deze instructies:

Bestand comprimeren

• Comprimeer het bestand naar een zip-bestand
  • Beveilig het bestand met een wachtwoord met het wachtwoord "geïnfecteerd"
  • Bestand indienen Klik hier Selecteer inzendingstype Voer uw naam in > e-mailadres Voeg een opmerking toe waarin het volgende wordt beschreven: Waar heb je het bestand gevonden? Waarom denk je dat het bestand kwaadaardig is / een fout-positief is? Indien kwaadaardig, welk gedrag verandert het op uw apparaat? Klik op Bestand kiezen Selecteer het zip-bestand dat je wilt verzenden <10 > Klik op Bestand verzenden

Onze viruslab-engineers analyseren het bestand vervolgens. Als het bestand schadelijk is of een beveiligingsrisico vormt, maken ze een virushandtekening die detectie op dit bestand activeert.

Hoe dien ik een kwaadwillende website of een vals-positieve website in?

Als je een kwaadaardige website hebt gevonden die niet wordt gedetecteerd door TotalAV, of een veilige website die wordt gedetecteerd door TotalAV (False Positive), volg je deze instructies:

Een false positive is een bestand of website die door TotalAV als kwaadaardig wordt gedetecteerd, maar veilig is.
  • Ga naar totalav.com/submit-file
  • Selecteer inzendingstype
  • Voer uw naam in > e-mailadres
  • Voeg een opmerking toe waarin het volgende wordt beschreven:
  • Waar heb je de website gevonden?
  • Waarom denk je dat de website kwaadaardig is/vals-positief?
  • Voer URL van de website in
  • Klik op Website indienen
  • Onze viruslab-engineers analyseren vervolgens de website. Als de website schadelijk is of een beveiligingsrisico vormt, wordt de website als kwaadaardig gemarkeerd en de volgende keer dat een van onze gebruikers die website bezoekt, wordt deze gemarkeerd.