Vad är en mörk webbsökning?

Varje år avslöjas miljarder inloggningsuppgifter och stjäls från några av världens största webbplatser. TotalAV erbjuder sin dataintrångssökning som låter dig se om din e-post har äventyrats.

Dataintrångssökning låter dig kontrollera om någon e-postadress har påverkats av några kända dataintrång. Vissa stora webbplatser har brutits tidigare, som LinkedIn och MySpace.

Ibland innehåller data som har läckt helt exponerade lösenord. Dessa data kan vara värdefulla för hackare och cyberbrottslingar eftersom internetanvändare tenderar att använda samma lösenord på flera webbplatser och konton. När informationen väl läckt finns det inget sätt att ta bort den.

• Vad är dataintrångssökning?
  • Hur använder jag dataintrångssökning?
  • Varför är dataintrångssökning viktigt?
  • Tips för att skydda dig
  • Hur använder jag Sök efter dataintrång?

Följ dessa instruktioner för att använda TotalAVs dataintrångssökning:

• Klicka här
    • Ange e-postadressen som du vill använda

• Klicka på Sök efter intrång

Vi kommer sedan att meddela dig om din e-postadress har ett brott kopplat till den.

Varför är mörk webbsökning viktig?

När ett intrång inträffar kan alla användare på listan som har exponerad information vara öppen för antingen ekonomisk förlust eller identitetsstöld. Om du hittar din e-postadress kopplad till ett intrång, bör du gå och ändra ditt lösenord på den webbplatsen omedelbart, och eventuellt på andra webbplatser där du har använt samma lösenord.

Tips för att hålla dig skyddad!

En av de bästa sakerna du kan göra för att hålla dig skyddad online är att använda en lösenordshanterare och skapa unika lösenord för varje konto som du skapar online. På så sätt om ett lösenord läcker, kommer en hackare inte att kunna använda det lösenordet för att få tillgång till andra konton. TotalAV erbjuder sin lösenordshanterare Total Password som inkluderar en slumpmässig lösenordsgenerator och en säker plats att lagra alla dina lösenord för att hålla dig skyddad online.

Vill du komma igång med Total Password? Klicka här