Android: Total WebShield Auto Inaktivering

WebShield-funktionen i TotalAV för Android stängs av hela tiden eftersom din enhet använder energisparläge, som är utformat för att spara batteri genom att stoppa appar från att köras i bakgrunden.

Smartphones idag fokuserar mycket på att balansera batteritid och prestanda, så tillverkare inkluderar energibesparande funktioner med varje Android-uppdatering. Vissa av dessa funktioner kan dock vara för aggressiva och stänga ner användbara bakgrundsappar när skärmen är avstängd.

Detta påverkar appar som är beroende av att köras i bakgrunden, som väckarklockor, automationsverktyg och säkerhetsappsfunktioner som WebShield. När Android stoppar bakgrundsappar förlorar WebShield åtkomstbehörigheten som den behöver för att fungera korrekt eller så stänger batteriet appen, om den anser att det är onödig batterianvändning.

För att hjälpa till med detta har TotalAV lagt till en varning som meddelar dig om WebShield har stängts av, så att du enkelt kan återaktivera den.

Exklusive TotalAV från batterisparinställningar

Tänk på att stegen för varje Android-enhet som anges nedan kommer att variera beroende på enhetens märke och modell.

Om du inte kan hitta instruktioner som är specifika för ditt smartphonemärke eller Android-version i listan nedan, kontrollera enhetens batteriinställningar eller energisparinställningar för ett sätt att förhindra att WebShield-funktionen begränsas. Detta kommer att säkerställa att WebShield förblir aktiv hela tiden.

Överväg att kontakta telefontillverkaren för ytterligare vägledning för att lösa det här problemet.

• Gå till Inställningar på din Asus-enhet → tryck sedan på Strömhantering → **Autostart Manager{notrans-5 }.
  • På fliken Nedladdat → tryck på Neka bredvid appen TotalAV för att ändra den här inställningen till Tillåt.
  • Tryck på Tillåt för att bekräfta ändringen.
  • Öppna appen Mobile Manager → tryck sedan på PowerMasterBatterisparande alternativ/inställningar.
  • Inaktivera dessa två alternativ: - Städa upp i suspend** - Automatisk neka appar från att starta automatiskt**
  • Gå till Inställningar på din HTC-enhet → tryck sedan på StrömBatterioptimering → { notrans-6}Inte optimerad** → Alla appar för att se en komplett lista över appar.
  • Tryck på TotalAV-appen → välj Optimera inte → Klar.
  • __#huawei[name="Huawei"]

Välj enligt din Huawei EMUI-version. Gå till Inställningar → Om telefonen för att hitta din EMUI-version.

EMUI version 10.0 och senare

• Gå till Inställningar på din Huawei-enhet → öppna sedan BatteriAppstart.
  • Ställ in reglaget på av för TotalAV-appen.
  • Se till att alternativen Autostart och Kör i bakgrunden båda är aktiverade på skärmen som visas.

• EMUI version 9.1 – 5.0

• Gå till Inställningar på din Huawei-enhet → öppna sedan Batteri eller tryck på Telefonhanteraren ikonen på huvudskärmen.
  • Tryck på Rengöring av låsskärm.
  • Ställ in reglaget på av för TotalAV och ställ in appen på Stäng inte.

• EMUI version 4.9 och tidigare

• Tryck på ikonen Telefonhanterare på huvudskärmen.
  • Gå till Inställningar och välj fliken Skyddade appar.
  • Aktivera skyddet för TotalAV-appen.
  • Gå till Systeminställningar på din Nokia-enhet.
  • Tryck på Appar → välj sedan appen TotalAV.
  • Tryck på Batteri och välj Optimera inte.
  • Ytterligare lösningar

Om du fortsätter att uppleva problem, vänligen gör följande:

• Gå till Inställningar på din Nokia-enhet → välj Batteri.
  • Inaktivera Battery Saver.
  • Gå till TelefoninställningarAppar → Se alla appar.
  • Tryck på menyn i det övre högra hörnet → Visa system.
  • Hitta appen Strömsparare i listan → välj den → tryck på Tvinga stängning.
  • Gå till Inställningar på din OnePlus-enhet → tryck på BatteriBatterioptimering.
  • Hitta TotalAV-appen i listan → välj den → välj Optimera inte.
  • Gå tillbaka till Inställningar och tryck på ApparKugghjulsikon → *Special åtkomst{notrans -7} → stäng av Batterioptimering*.
  • Starta appen TotalAV och svep sedan uppåt och håll ned för att visa de senaste apparna.
  • Tryck länge var som helst på fönstret och tryck på låsknappen i det övre högra hörnet av TotalAVappen. TotalAV-appen kommer att ha den stängda Hänglåsikonen.
  • Sök efter Autostart av app i enhetens inställningar och ställ in reglaget på av för {notrans- 8} app. Funktionen Autostart av app är endast tillgänglig på vissa OnePlus-modeller. - Om det inte visas i sökresultaten, fortsätt med nästa steg.
  • Gå till Inställningar på din !OnePlus-enhet → tryck på BatteriBatterioptimering.
  • Tryck på menyn (tre vertikala punkter) i det övre högra hörnet → välj sedan Avancerad optimering / Förbättrad optimering.
  • Inaktivera dessa två alternativ: - Djupoptimering / Adaptivt batteri** - Sömnberedskapsoptimering**
  • Starta din TotalAV-app.
  • Lås TotalAV i bakgrunden genom att följa dessa steg.
  • Öppna mappen Verktyg på din startskärm → gå till TelefonhanterareApphantering → välj {notrans -10} i listan över appar → Batterianvändning → välj alternativet Kör i bakgrunden.
  • Gå tillbaka till Telefonhanteraren → tryck på SekretessbehörigheterStarthanteraren → ställ in reglaget till on för TotalAV-appen så att den blir grön.
  • Gå till Inställningar på din Oppo-enhet → välj BatteriStrömplan → ställ in reglaget till av så att det blir vitt för Energibesparing och Smart Energispar.
  • Android version 13+

• Gå till Inställningar på din Samsung-enhet → tryck på Appar.
  • Välj TotalAV i listan över appar och inaktivera Pausa appaktivitet om den inte används.
  • Gå tillbaka till InställningarAppar → TotalAV → tryck på Batteri → välj sedan {notrans -6}Obegränsad**.
  • Öppna Inställningar igen → tryck sedan på Batteri- och enhetsvårdBatteriBakgrundsanvändningsgränser → inaktivera alternativet Sätt oanvända appar i vila.
  • Återigen öppnar du Inställningar → tryck på Batteri- och enhetsvårdBatteriMer Batteriinställningar → Inaktivera Adaptivt batteri.
  • Återgå till Inställningar och tryck sedan på → Batteri- och enhetsvårdAutooptimering → inaktivera {notrans-6 }Starta om vid behov**.

• Android version 12

• Gå till Inställningar på din Samsung-enhet → tryck på Appar.
  • Välj TotalAV i listan över appar.
  • Rulla nedåt → tryck på Batteri → välj sedan Obegränsad.

• Android version 11

• Gå till Inställningar på din Samsung-enhet → tryck på Batteri och enhetsvård.
  • Tryck på Batteri → välj sedan Bakgrundsanvändningsgränser.
  • Tryck på Aldrig sovande appar.
  • Tryck på + i det övre högra hörnet → välj sedan appen TotalAV.
  • Tryck på Lägg till för att lägga till TotalAV-appen i listan.

• Android version 10

• Gå till Inställningar på din Samsung-enhet → tryck på Enhetsvård.
  • Tryck på Batteri → välj sedan App Power Management.
  • Tryck på Appar som inte kommer att försättas i viloläge och välj sedan appen TotalAV.
  • Tryck på Klar för att bekräfta.

• Android version 9

• Gå till Inställningar på din Samsung-enhet och tryck på Appar.
  • Tryck på menyn (tre vertikala punkter) i det övre högra hörnet och välj sedan Special Access.
  • Välj Optimera batterianvändning → tryck sedan på rullgardinsmenyn högst upp på skärmen och välj **Alla{notrans-5 }.
  • Ställ in reglaget på av för TotalAV så att det blir vitt.

• Android version 8 och tidigare

• Gå till Inställningar på din Samsung-enhet och tryck på Enhetsunderhåll.
  • Tryck på Batteri → scrolla sedan ned och välj Oövervakade appar.
  • Tryck på Lägg till appar → välj sedan appen TotalAV.
  • Tryck på Klar för att bekräfta.
  • Sony Xperia, Android 11

• Gå till Inställningar på din Sony-enhet → Appar och aviseringarSpecial App AccessStrömsparfunktion.
  • Välj Alla appar från rullgardinsmenyn → *Inte optimerad.
  • Välj TotalAV och välj sedan Optimera inte.

• Andra Android-versioner av Sony-telefoner

• Öppna enheten Inställningar → tryck på Batteri.
  • Tryck på menyn (tre vertikala punkter) i det övre högra hörnet och välj sedan Batterioptimering eller **Energisparundantag{notrans -5}.
  • Tryck på fliken Appar* och markera appen TotalAV.
  • __#xiaomi[name="Xiaomi"]

Välj enligt din MiUI-version av Xiaomi. Gå till Inställningar → Om telefonen för att hitta din MiUI-version.

MiUI 13

• Gå till Inställningar på din Xiaomi-enhet.
  • Tryck på Min enhetAlla funktioner → tryck flera gånger på MiUI-versionen tills du ser meddelandet Du är en utvecklare nu.
  • Gå tillbaka till InställningarYtterligare inställningarUtvecklaralternativ → inaktivera Aktivera MiUI optimering.

• MiUI 12

• Gå till Inställningar på din Xiaomi-enhet.
  • Tryck på SekretessHanteraSpecial App Access → **Batterioptimering{notrans-7 }.
  • Välj Alla appar från det övre menyfliksområdet, välj sedan TotalAV och välj Optimera inte.

• MiUI 11

• Gå till Inställningar på din Xiaomi-enhet.
  • Tryck på ApparHantera appar → TotalAV.
  • Se till att Autostart är aktiverat.
  • Tryck på Andra behörigheter → aktivera följande behörigheter: Visa på låsskärmen Visa popup-fönster Visa popup-fönster medan du kör in bakgrunden
  • Tryck på ← bakåtpilen → tryck på Batterisparare → välj Inga begränsningar.

• MiUI 10 och 9

• Öppna antingen InställningarInstallerade appar / Apphantering.
  • Tryck på TotalAV-appen och se till att Autostart är aktiverad.
  • Tryck på Övriga behörigheter.
  • Se till att Visa på låsskärmen och Starta i bakgrunden är aktiverade.
  • Tryck på bakåtpilen ← och tryck sedan på Batterisparare → välj Inga begränsningar.

• MiUI 8

• Öppna antingen InställningarInstallerade appar eller Apphantering.
  • Tryck på din TotalAV-app och välj sedan Övriga behörigheter.
  • Se till att Visa på låsskärmen och Starta i bakgrunden är aktiverade.
  • Återgå till skärmen för Inställningar på huvudenheten.
  • Välj BatteriHantera appars batterianvändning.
  • Tryck på Välj appar, välj appen TotalAV och välj sedan Inga begränsningar.
  • Ge tillgänglighetstillstånd till TotalAV

Om du inte redan har gjort det under konfigurationen av TotalAV, måste du aktivera/återställa tillgänglighetsbehörigheten för att WebShield ska fungera. Se nedan:

• Gå till Inställningar på din Android-enhet.
  • Öppna avsnittet Tillgänglighet.
  • Välj TotalAV WebShield i listan över nedladdade appar.
  • Ställ in skjutreglaget för tillgänglighetsbehörighet till PÅ för funktionen TotalAV WebShield.
  • Tryck på Tillåt om du uppmanas att bekräfta ändringen.
  • TotalAV WebShield ska nu vara aktiverat.
  • Slå PÅ WebShield-funktionen igen

Slutligen aktiverar du funktionen WebShield igen så att TotalAV-appen kan skanna och blockera farliga webbplatser som nås i webbläsare.